Masaža biljnim pindama


Masaža pindama je tradicionalna metoda stara tisućama godina koja se koristila kod ljekovitih i beauty tretmana u Aziji i u Indoneziji. Pinde su bombice načinjene od pažljivo odabranog ljekovitog bilja umotanog u tkaninu.

Griju se na određenoj temperaturi, pri čemu se počinju izlučivati eterična ulja iz biljaka koje djeluju stimulirajuće ili relaksirajuće, revitalizirajuće ili balansirajuće, ovisno o odabiru biljaka.

Masaža pindama ima efekt blagog pilinga zbog materijala u kojeg je bilje umotano, što poboljšava mikro i makro cirkulaciju, kao i tonus kože.

Masaža, također, djeluje drenažno, poboljšava protok limfe, uklanja napetost u tijelu, opušta, te općenito blagotvorno utječe na organizam. također djeluje terapeutski zbog unosa eteričnih ulja kroz kožu u krvotok.

Pinde se rade ručno, od biološki uzgojenog bilja. U ponudi su opuštajuće – od bilja koje relaksira, te vraća psihofizički balans; stimulirajuće – koje djeluju energizirajuće, a istovremeno opuštajuće, te anticelulitne. Ove posljednje načinjene su od kombinacije bilja koji potiču detoksikaciju, razmjenu tvari u organizmu, te djeluju na razbijanje masnih naslaga. Postoje i pinde za masažu lica i dekoltea, koje su načinjene od biljaka koje njeguju i revitaliziraju kožu.

Masaža pindama može se raditi samostalno, kao masaža cijelog tijela ili parcijalna masaža. Također, provodi se kao dio specijalnih tretmana i rituala te u četveroručnoj masaži.

Masaža pindama je najbolji način masaže korišten tisućama godina. Dosada su u tome uživali klijenti najekskluzivnijih wellness centara svijeta, a sad je sve više dostupan. Stoga, priuštite si ovaj ekskluzivan i egzotičan tretman kako bi se opustili, zaboravili na sve brige i u potpunosti regenerirali svoje tijelo i duh.

Orijentalna učenja, otkuda i potječe većina masaža, polaze od teorije da osobna energija protječe čitavim tijelom. U skladu s time, masažom se može pojačati protok energije tijelom i revitalizirati organizam.
Masaža biljnim pindama svojevrsna je kombinacija istočnjačke tehnike te kristaloterapije, fitoterapije i aromaterapije. Izvodi se ručno, ali za razliku od sličnih tretmana, sama masaža se radi biljnim pindama.
Pinde se griju u aromatiziranom ulju, te se dinamičnim pokretima nanose na tijelo. Iako su prilično ugrijane, biljne pinde nisu neugodno tople za kožu, jer se nanose kratkim pokretima.
No, tretman nije gotov jednom kad se pinde ohlade. Tada nastupa drugi dio masaže – terapeut dodatno masira tijelo kako bi se u potpunosti uklonile mrtve stanice, a u nekim varijantama nakon masaže pindama slijedi piling. Ova fantastična masaža ima čarobni učinak na kožu, uklanja napetost i blagotvorno djeluje na organizam.
Pindama je ayurvedska medicinska masaža u kojoj se koriste pinde (platneni smotuljci kuhani na pari koji sadržavaju razne žitarice, ljekovito bilje, sušeno voće…). Pinde se namaču u baznom ulju u koje su prethodno nakapana eterična ulja prema vrsti tegobe klijenta. Ta masaža potiče oporavak kože, protok limfe, poboljšava cirkulaciju i opušta tijelo.
Da bi učinak opuštanja bio što veći tijekom masaže koristi se i ljekovito eterično ulje kantarion.

U “Salonu ljepote Aida” baš sve je podređeno pomirenju Vašeg duha i tijela i stvaranju opuštajuće atmosfere u kojoj ćete se osjećati preporođeno.Zaboravite na stres i riješite se neugodne napetosti u 60 minuta savršene relaksacije!

Nazovite nas i naručite se: 031 369-022