MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda kojom se aktivne supstance injektiraju u srednji sloj kože poznat kao mezoderm. „Kokteli“ za injektiranje se određuju po strogo poznatim pravilima već prema stanju koje se tretira, mjestu i efektu koji se želi postići. Detaljno razmatranje individualnih potreba svakog klijenta određuju sastav koktela. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela. Iako nastala prije pola stoljeća za druge primjene (osteoartiriti i terapija kroničnog bola), u ovoj, estetskoj primeni, to je vrlo mlada metoda, praktično najnoviji revolucionarni estetski tretman.
Mezoterapija postaje metoda prvog izbora kad su u pitanju bore, starenje lica i ruku, smanjeni tonus i ćelavost, akne, rozacea, ožiljci, strije, kapilari i pjege.
Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinosi općem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.
Do sada je bilo puno pokušaja unosa supstanci dalje od epiderma, ali klasična mezoterapija ostaje prvi izbor kad je reč o efektu.

Mezoterapija – primjena na licu i glavi.
Veliki doprinos mladolikosti lica su kokteli koji ispunjavaju bore i potiču tonus mišića donje polovine lica. Lice izgleda mlađe već poslije prvog tretmana, ali je potrebno najmanje 6 tretmana za trajno mlađi izgled uz mjesečno održavanje.
Za podbradak – se pažljivo koriste lipolitički kokteli kao i kokteli za tonus.
Tamni kolutovi i vrećice ispod očiju se vrlo uspješno izbjeljuju kroz 2-3 tretmana.

PRIMJENA U ESTETSKE SVRHE
Procedura traje oko 20-40 minuta. Potrebno je generalno 4-6 tretmana, a za neke probleme 10 i više tretmana da bi se postigao željeni efekt. Savjetuju se redovni mjesečni tretmani održavanja da bi efekt bio trajan. Rezultati se vide odmah kada je u pitanju smanjenje obima, ali zatezanje kože se vidi kasnije.

POMLAĐIVANJE
Kad vam je potrebna vrlo hitna intervencija pomlađivanja za jedan specijalni dan ili jedan specijalni izlazak naša preporuka je:

POSEBAN TRETMAN ZA SPECIJALNE PRILIKE -dovoljan da se na važni dan izgubi umorni izgled lica i kože i dobije divan, zračeći, punjo mlađi izgled.
Efekt je moćan i traje 2-3 dana, treba da posluži svrsi važnog izlaska kao prva pomoć ili kao najbolja prirodna trik šminka.

PRAVI EFEKAT POMLAĐIVANJA ostvaruje se kroz seriju procedura (4-8) koji zahtijeva samo mjesečno održavanje i daje jedan u cjelini praktično dugotrajniji efekat koji će sigurno odgoditi vašu odluku za kirurški face lift.